Βόρειος Εύβοια

Βόρειος Εύβοια

Το σύμπλεγμα των νησιών είναι η δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Το ηφαίστειο λειτούργησε κατά την Τεταρτογενή περίοδο του Καϊνοζωϊκού αιώνα της προϊστορίας της γης. Πριν γίνει το τεκτονικό καταβυθισμα του Μαλιακού , τα Λιχαδονήσια ήταν ενωμένα με την χερσόνησο της Λιχάδας. Μεγάλα τμήματα των νησιών βυθίστηκαν από ένα μεγάλο σεισμό το 426 π.Χ...Σύμφωνα με τη μυθολογία , τα Λιχαδονίσια σχηματίστηκαν από το σώμα του Λίχα. Η Διηάνειρα ,γυναίκα του Ηρακλή νομίζοντας ότι την απατά ,του έστειλε με το Λίχα ένα φαρμακερό χιτώνα. Ο Ηρακλής όταν φόρεσε το χιτώνα άρχισε να υποφέρει από φρικτούς πόνους και εξαγριωμένος άρπαξε το Λίχα και τον εκσφενδόνισε στη θάλασσα. Από τα μέλη του σώματος του σχηματίστηκαν τα Λιχαδονήσια.

Επίσης λέγεται ότι η Μεγάλη Στρογγυλή είναι το κεφάλι του. Η ιστορία της Ιστιαίας αρχίζει πολύ πριν από την εποχή του Ομήρου. Ευρήματα του 2.000 π.Χ., στην περιοχή μεταξύ Ιστιαίας και Ωρεών, μαρτυρούν την ύπαρξη μεσοελλαδικών οικισμών.Η επικρατέστερη εκδοχή για την προέλευση του ονόματος συνδέει την Ιστιαία με την θάλασσα, θέλοντας το όνομα της πόλης να προέρχεται από τις λέξεις ιστίον= πανί, ή ιστός= κατάρτιΗ μυθολογική εκδοχή θέλει την πόλη να ονομάζεται έτσι από την νύμφη Ιστιαία, κόρη του Υριέα (γιό του Ποσειδώνα) και της Αλκιόνης, αδελφής του Ωρεού.

Σχετικά με εμάς

Η Μαγνησία με την πανέμορφη πόλη του Βόλου, η Λάρισα με τα δημοφιλή Μουσεία της, τα περίφημα γεωργικά προϊόντα, τα Τρίκαλα με την έντονη γεωργική μεταποιητική δράση, η Καρδίτσα με την παραμυθένια Λίμνη Πλαστήρα και η Εύβοια με τα απράμιλλης ομορφιάς φυσικά, ιστορικά και τουριστικά αξιοθέατα.

Με τον Επαγγελματικό μας Οδηγός, το όμορφο σεργιάνι σας στην Κ.Ελλάδα μόλις τώρα αρχίζει.

Πληροφοριες

Μην διστάσεται να επικοινωνήσεται μαζί μας για οποιαδίποτε απορία σας.

  • Διεύθυνση: Αναλήψεως , Βόλος
  • Τηλέφωνο: 697 2275 695
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
You are here: Ευρετηριο Βόρειος Εύβοια